Arbetsmarknadskunskap till Almedalen

Publicerad 20 juni, 2013
För första gången arrangerar Arbetsmarknadskunskap egna seminarier på Almedalsveckan.
Dela

Nu tar satsningen Arbetsmarknadskunskap sitt första steg mot att bli nationell och presenteras och diskuteras under Almedalsveckan. Under två tillfällen genomförs arbetsmarknadslektioner inför publik. I anslutning till lektionen presenteras resultat från en omfattande enkätstudie. Den ger en ny bild av elevernas syn på sina framtida studie- och yrkesval, drivkrafter bakom utbildning och intresse för matematik, teknik och problemlösning. Satsningen och rapporten diskuteras sedan av en panel bestående av ledamöter från Riksdagens utbildningsutskott, forskare och representanter från Arbetsförmedlingen och arbetsgivare.

- Vi har mött ett otroligt stort intresse för vår metodik och satsning på Arbetsmarknadskunskap och genomför en riktig lektion på plats i Visby säger Linda Wiltebo som är projektledare.

Seminarierna samlar beslutsfattare från offentliga myndigheter, privata företag och intresseorganisationer. Bland paneldeltagarna märks Åsa Jackson, ABB och Susanne Zander, Ungdomsstyrelsen.

- För oss är samverkansperspektivet själva blodomloppet i vår verksamhet och därför är det extra roligt att möta alla Sveriges företrädare för näringsliv, offentlig verksamhet och akademi på den här fantastiskt vackra platsen, samtidigt som det ramas in av de olika partiernas viktiga inspel, fortsätter Björn Nordén.

Begränsat antal platser. Föranmäl er via e-post till: anna@jiv.se

Länk till Arbetsmarknadskunskaps seminarium 2/7 kl. 13.30-15
Länk till Arbetsmarknadskunskaps seminarium 4/7 kl. 10.30-12

Foto: Gotlands kommun