Överläggningar i Riksdagen och möte med ministrar

Publicerad 20 februari, 2014
Onsdagen i den här veckan fylldes av nationella överläggningar. Först möte med Utbildningsutskottets och Arbetsmarknadsutskottets ordföranden. Sedan ministermöte i Västerås.
Dela

Onsdagen i den här veckan fylldes av nationella överläggningar. Först möte med Utbildningsutskottets ordförande Tomas Tobé och Arbetsmarknadsutskottets ordförande Jessica Polfjärd i Riksdagen.

- Det nationella samtalet om Arbetsmarknadskunskap är otroligt viktigt för framtidens kompetensförsörjning, säger Björn Nordén, verksamhetschef hos Jobba i Västerås. Nu fick vi tillfälle att prata direkt med de högsta politikerna som verkar i gränssnittet utbildning-arbetsmarknad om satsningens utveckling och utmaningar.

På eftermiddagen inväntade  vi ministerbesök här i Västerås där regeringens arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson, integrationsminister Erik Ullenhag och migrationsminister Tobias Billström följde med oss till ABB för samtal om mobilitet, talangprogram och arbetstillstånd.

- Det är klart att Sverige kommer fortsätta locka "the best and the brightest", men våra system måste bli bättre på att underlätta, sa Tobias Billström till VLT.