TV4 lyfter fram Vägledarforum för studie- och yrkesvägledare

Publicerad 28 maj, 2014
Arbetsmarknadskunskap och Jobba i Västerås är två parter som samverkar med kommunen och länsstyrelsen om skapandet av kontinuerliga vägledarforum för länets Studie- och yrkesvägledare. Terminens tema var drift och underhåll. Och TV4 kom på besök.

För sjunde terminen i rad arrangerades Vägledarforum för länets Studie- och yrkesvägledare och Arbetsförmedlingens vägledare. Årets tema var Drift & underhåll, och besök gjordes hos Mälarenergi med Magnus Hemmingsson och Ove Fredriksson i spetsen. Övriga deltagare var bland annat Agneta Berliner, ABB Industrigymnasium, Stefan Faleke, Landstinget, Lena Nyquist, YH Mälardalen, Pia Larsson, Arbetsförmedlingen och Magnus Norgren, Saab.

- Som studie- och yrkesvägledare är det svårt att hålla sig á jour med en föränderlig arbetsmarknad och därför känns det viktigt att vi i näringslivet är med och servar med bra underlag och information så att skolans och förmedlingens personal kan föra vidare kunskap om bristyrken och kompetensnivåer, säger Linda Wiltebo och Sophie Berg, Jobba i Västerås representanter i planeringsgruppen.

Se inslaget från TV4-nyheterna här (2,35 in i inslaget)

Läs mer om Vägledarforum här