Arbetskraftsinvandring i Västmanland

Publicerad 21 oktober, 2014
Omkring 1960 kom mycket av arbetskraften i länet från andra länder, det visar en ny avhandling som vi tidigare berättat om. Men även i dag lockar Västmanland till sig många arbetskraftsinvandrare, bara Stockholm har en större andel
Dela

Verksamhetschef Björn Nordén pratade om arbetskraftsinvandringen i Västmanland med anledning av avhandlingen ”Industriell invandring - Utländsk arbetskraft och metall- och verkstadsindustrin, i Västmanlands län och på Bulten i Hallstahammar, 1946–1967”. 

 

– I dag är det mycket mer en global värld, vi producerar också saker som vi gör i andra länder och då kan man flytta med ett tag, och man kan flytta tillbaka och kanske vara här i elva dagar eller två år. Men det finns ju också de som flyttar hit, säger Björn Nordén från den ekonomiska föreningen Jobba i Västerås.

 

Lyssna på inslaget här.