Arbetsmarknadskunskap erbjuder lektioner inriktade mot jobb i teknikbranschen

Publicerad 17 november, 2014
Under våren 2015 kommer Arbetsmarknadskunskap erbjuda lektioner inriktade mot teknik och energi

Det kommer att saknas 50 000 ingenjörer i Sverige 2030 och inom EU kommer det behövas en miljon nya programmerare de närmsta 6 åren. För att vi ska kunna klara av att fylla de rekryteringsbehov som finns i Sverige och Europa krävs att fler unga människor får upp ögonen för energins och teknikens lysande värld.

Därför har Arbetsmarknadskunskap skapat en ny och spännande lektion där vi för en dialog med elever i årskurs 3 på de tekniska och naturvetenskapliga programmen. Vi pratar under en galet energisk timme om utbildningsvägar inom teknik- och energiområdet, hur den framtida arbetsmarknaden ser ut i Sverige och resten av Europa och alla de spännande jobb som faktiskt finns därute.

Vi kommer att erbjuda dessa lektioner mellan januari och april 2015 som ett stöd och som inspiration inför högskolevalet den 15 april, samt som en förstudie för att utveckla branschfördjupningar till olika gymnasieprogram

- Vi har skapat den här lektionen som ett komplement till vårt befintliga arbete med Arbetsmarknadskunskap för att dels skapa intresse kring teknikbranschen och dels hjälpa teknikintresserade ungdomar i deras framtida karriärer. Utöver det vill vi även visa upp Västerås som en ledande ort inom teknik- och energibranschen och elektroutbildningen på MdH för dagens gymnasister, säger Björn Nordén Verksamhetschef på Jobba i Västerås

Föreläsningarna hålls på er skola och sker i större grupper, t.ex. i en aula eller hörsal.

Läs mer om detta i vår folder, En galet energisk timme