Jakten på talanger till tekniska yrken

Publicerad 9 januari, 2015
Problemlösning är kul, tycker ungdomar. Men att det är vad ingenjörer sysslar med har de inte koll på. Samtidigt skriker energibranschen efter nya talanger. Nu måste skolelever få syn både på de attraktiva jobben och vad som krävs för att få dem, menar Björn Nordén och Samuel Strömgren från Jobba i Västerås som driver projektet Arbetsmarknadskunskap i skolorna
Dela
Ladda ned

Mälarenergi skriver i sin kundtidning "Nonstop" om Arbetsmarknadskunskaps senaste satsning "Energitimmen", där vi beskriver den spännande energibranschen och hur vägen till de många olika jobb som faktiskt finns där kan se ut.

I reportaget beskriver verksamhetschef Björn Nordén och projektledare Samuel Strömgren energibranschens behov av rätt kompetens för att möta framtidens behov av energi.

Tidningen följde även med kommunikatören Sophie Berg på en lektion i Arbetsmarknadskunskap där eleverna får insikt i vad som krävs av dem för att vara attraktiva på den framtida arbetsmarknaden och hur vägen till jobben ser ut.

 

Klicka på länken nedan för att läsa reportagen:

Nonstop