Energilektioner 2015

Publicerad 23 januari, 2015
Nu har vi kört igång med våra energilektioner! Under våren 2015 erbjuder vi energilektioner till alla skolor i Västmanland med elever i årskurs tre på Naturvetenskapliga- och Tekinkprogrammet
Dela

 

Vi har hittills haft två stycken energilektioner på två gymnasieskolor i Västerås. Syftet med energilektionen är att på ett tydligt, pedagogiskt och underhållande sätt beskriva och förklara den komplexa el- och energibranschen. Vi vill berätta vilka utbildningar som finns efter gymnasiet inom branschen och vilka jobb som faktiskt finns.

 

Sverige står inför en stor utmaning de kommande åren när stora pensionsavgångar och få sökande till de tekniska utbildningarna tar ut sin rätt. Bristen på rätt kompetens drabbar hela samhället, och med vår satsning hoppas vi få fler unga människor intresserade av de tekniska yrkena. Med information om vad som faktiskt finns därute inom såväl el- och energibranschen som teknikbranschen tror vi att fler människor kommer göra val som påverkar dels deras egen plats på arbetsmarknaden, och dels det fortsatta samhällsbyggandet.

 

IMG_1756

Här syns vår kommunikatör Sophie beskriva vägen till jobben inom el- och energibranschen för ett gäng glada gymnasieelever på Kunskapsgymnasiet i Västerås.