Arbetsmarknadskunskap i Dalarna

Publicerad 1 april, 2015
Nu har Arbetsmarknadskunskap dragit i gång i Dalarna. Kommunikatörerna Ingrid och Pierre har redan haft sina första inspirationslektioner. Sveriges Television följde med ut på en lektion för att se vad och hur de pratar med ungdomarna kring arbetsmarknadskunskap
Dela

Nu startat ett nytt initiativ för unga i Dalarna om länets framtida jobb. Satsningen kallas för "Arbetsmarknadskunskap" och det är ett samarbete mellan offentliga och privata arbetsgivare för Sveriges elever mellan 13-19 år och deras föräldrar. Målet är att ungdomar ska bli mer medvetna när de väljer studieinriktning och yrke.

 

– Det är lätt att få bilden av att vi vill krossa folks drömmar. Så är det verkligen inte. Vi vill motivera unga och visa vilka vägar som finns, säger Ingrid Saksvik som är kommunikatör för projektet.

 

Se hela inslaget från SVT Gävledala här