Förstudie i Skåne

Publicerad 4 maj, 2015
Under hösten kommer åtta kommuner i Skåne delta i en förstudie kring Arbetsmarknadskunskap i skolorna. Och redan nu skrivs det och pratas det en del om projektet i media.
Dela

Foto: Yvonne Åsell/TT

Åtta kommuner i Skåne kommer under hösten att vara med i en förstudie i syfte att undersöka möjligheterna att starta Arbetsmarknadskunskap i regionen. En av kommunerna som är med i förstudien är Sjöbo där såväl P4 Malmöhus och Skånska Dagbladet skrivit om projektet. 

- Vi på Arbetsmarknadskunskap ser fram emot att genomföra förstudien i en av Sveriges folkrikaste regioner och hoppas att fler elever ska få möjlighet att lära sig om framtidens arbetsmarknad, säger Linda Wiltebo, projektledare hos Arbetsmarknadskunskap Sverige

Så här säger Kristin Skoog, utbildningsstrateg på Familjeförvaltningen i Sjöbo om projektet:

– Vi tyckte det här var en fantastisk möjlighet att kunna erbjuda eleverna lite konkreta tips och handledning

Lyssna på inslaget i P4 Malmöhus här och läs artikeln i Skånska Dagbladet här